piekac biszkopt na tort Twoim marzeniem jest, aby jego powierzchnia byla idealnie gladka. Jak to zrobic? Wystarczy po upieczeniu biszkoptu (najlepiej zaraz po wyjeciu z piekarnika) wziac go i spuscic na podloge z wysokosci kolan. Proste! piekac tarte z kruchego lub francuskiego cista musi byc ona rowna, aby jej nadzienie bylo rownomiernie rozprowadzone. Nie wiesz jak to zrobic? Wystarczy wylozyc surowe ciasto folia aluminiowa i obciazyc ja na przyklad grochem, wtedy jego powierzchnia bedzie idealnie gladka. nie wiesz czy ciasto jest juz upieczone? Wystarczy wbic w nie patyczek (np. wykalaczke), jesli po wyjeciu bedzie sucha, oznacza to, ze ciasto jest juz upieczone. Teraz pare slow na temat bezy. Jesli wolisz wilgotna, ustaw piekarnik na wyzsza temperatue i krocej piecz. Jesli jednak wolisz bardziej sucha, temperature ustaw na nizsza, ale zwieksz czas pieczenia.